Visser Hoogeloon

Geschiedenis

Zo’n 20 jaar geleden zijn Ben en Lian Visser in Hoogeloon gestart met het bedrijf Visser Minigravers. Het bedrijf verhuurde vooral minigravers aan aannemers en nam steeds meer klussen aan, waaronder het plaatsen van lantaarnpalen en kleinschalige grond- en sloopwerken. Later vonden ook de zonen een plekje binnen het familiebedrijf.

Meer over de historie van Visser Hoogeloon vind je hier.

Onze visie

Visser Hoogeloon B.V. is gespecialiseerd in het uitvoeren van grond-, sloop- en infrawerken. Ook beschikken zij over een containerservice, eigen puinbreker en eigen grondbank. Met Visser Milieu  worden ook nog eens diversen asbest- en bodemsaneringen uitgevoerd, waardoor Visser kan zorgen voor een mooi totaalpakket aan werkzaamheden.

Visser Hoogeloon is geboren en getogen in de Brabantse Kempen. De mouwen opstropen en aan de slag gaan: dat is de typische Kempische mentaliteit. Dit is dan ook de manier van werken binnen het familiebedrijf;

De missie van Visser Hoogeloon is het ontzorgen van de klant en het opbouwen van een langdurige relatie waarbij u kunt vertrouwen op kwaliteit, flexibiliteit en daadkracht bij gemaakte afspraken.

Er wordt gekozen voor professionaliteit en dat gebeurt samen met elkaar. Visser Hoogeloon is een betrokken bedrijf waar met passie gewerkt wordt. Er wordt ontwikkeld en vernieuwd. Het is een betrouwbaar partner, waarbij kwaliteit voorop staat!

Milieubewust werken

Tijdens onze werkzaamheden houdt Visser Hoogeloon rekening met het milieu. Met het slopen is het voor hen van belang om zo min mogelijk afval te creëren en zoveel mogelijk te hergebruiken.

Hergebruik van bouw- en sloopafval is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Zo zet Visser Hoogeloon bijvoorbeeld hun puinbreker in om de steenachtige fractie van het bouw- en sloopafval te breken tot puingranulaat, wat weer toegepast kan worden als secundaire grondstof voor de betonindustrie of in de wegenbouw. Zo kan de puin worden hergebruikt.

Ook tijdens de sloopwerkzaamheden schenkt Visser Hoogeloon extra aandacht aan slim en gericht materialen hergebruiken en houden extra rekening met het milieu.

Voor iedere sloopklus wordt er eerst een goede voorbereiding getroffen. Hierbij wordt er geïnventariseerd welke materialen er aanwezig zijn en eventueel kunnen worden hergebruikt. Visser Hoogeloon is bekend met slopen volgens de BREEAM norm en het werken met de Slimslopen tool.

Hierbij wordt eerst gekeken of er producten zijn die hergebruikt kunnen worden zoals kozijnen, deuren, houten planken of balken. Deze worden vooraf handmatig verwijderd en vrij gemaakt van spijkers. Hierna zullen deze producten een nieuw leven krijgen in een bouwwerk, meubel of ter decoratie.

Als er geen materialen voor hergebruik meer aanwezig zijn, worden de materialen die gerecycled kunnen worden verwijderd. Dit zijn onder andere glas, kunststof, dakleer en isolatie.

Na het handmatig strippen van het gebouw wordt het pand met een graafmachine met knijper stuk voor stuk ontmanteld. Hierbij worden de producten gescheiden in hout, dakleer, steenpuin en betonpuin. Omdat deze producten vaak recyclebaar zijn, brengen we ze naar erkende verwerkers.

Denk hierbij aan producten zoals:

  • Hout: nieuwe vezelplaat
  • Dakleer: asfalt wegen
  • Steenpuin: fundering voor nieuwe wegen
  • Betonpuin: nieuwe betonproducten

Om dit te verwerkelijken zoeken zij vooral naar samenwerking met opdrachtgevers die op dezelfde wijze werken. Verantwoord slopen is volgens Visser Hoogeloon bouwen aan de toekomst!