Stan van Stipdonk

Stan is werkzaam bij ons als machinist van de rupskraan. In 2023 gaat Stan ons helaas verlaten en gaat hij aan de slag binnen hun eigen familiebedrijf, in het loonwerk. Hierdoor komt er bij ons een vacature vrij en zijn wij op zoek naar een nieuwe machinist voor onze rupsgraafmachine. Stan legt graag uit wat zijn werk inhoud zodat je een goed beeld krijgt van ons bedrijf en van onze werkzaamheden.

Stan is 21 jaar en van huis uit loonwerker. Hier heeft hij dan ook zijn passie vandaan voor machines.

Hij is de machinistenopleiding gaan volgen en vanuit het loonwerk terecht gekomen bij Visser Hoogeloon.

Stan werkt met veel plezier op de rupsgraafmachine. ‘Ik vind het werken op de kraan heel leuk. Het is erg afwisselend werk. Je werkt op projecten waar je met grondwerk bezig bent, van riolering leggen tot het uitgraven van een bouwput. En op andere projecten bent je juist weer bezig met bijvoorbeeld het slopen van verschillende stallen op één locatie. Het werk is heel divers. Ook de afwisselende werktijden vind ik leuk’.

‘Ik ben tot nu toe voornamelijk werkzaam geweest op grotere projecten. De laatste duurde ongeveer een half jaar. Dit vond ik erg leuk om te doen.’ Ondanks dat hij voor langere tijd op dezelfde locatie werkzaam was, was dit voor hem wel uitdagend. ‘Het was een mooi project,’ zoals Stan zelf zegt. ‘Er waren veel verschillende onderdelen om uit te voeren. Veel verschillende sloopwerkzaamheden op één locatie, waar je eigen inbreng in hebt en zelf initiatief kan tonen. Aan het begin van een project is er een plan van aanpak, deze wordt uitgelegd door de uitvoerder. Maar als je daar een ander idee in hebt, dan wordt daar wat mee gedaan en wordt er samen besproken welke aanpak het beste is voor dat werk.’

Het mooiste aan zijn werk op de rupsgraafmachine vindt Stan toch het grondwerk. ‘Ik vind het grondwerk maken uitdagend en de opdrachten zijn ook zeer divers’.

Dat klinkt alsof Stan heel erg op zijn plek zit en dit is ook zo. Maar zoals eerder benoemd is Stan van thuis uit loonwerker en kunnen ze hem daar op dit moment niet missen.

We hebben Stan gevraagd waar zijn opvolger aan moet kunnen voldoen. ‘Het is een baan met heel afwisselend werk binnen een goed bedrijf. Je werkt onregelmatige tijden. Je moet goed kunnen samenwerken met verschillende collega’s en ook goed met de kraan overweg kunnen’.

‘Visser Hoogeloon is een bedrijf met leuke collega’s. Ze zijn in een paar jaar tijd hard gegroeid. Er wordt veel georganiseerd voor personeel en er is een fijne sfeer. Het is af en toe wel druk, maar dat is alleen maar goed.’

Stan wenst degene die op ‘zijn kraan’ komt werken veel plezier en succes toe bij het werk wat hij met veel plezier gedaan heeft.

oktober 2022