Thomas

Thomas is 29 jaar en hoort zoals ze zeggen ‘bij het meubilair’ van Visser Hoogeloon. Hij is al jaren lang werkzaam binnen het bedrijf en heeft het hier nog steeds erg naar zijn zin.

‘Ik heb stage gelopen in de varkenshouderij, destijds Visser Agri, en ben vanuit daar doorgegroeid naar Visser Hoogeloon BV. Ik ben daar aan de slag gegaan als planner en wisselde dit af met het  verzorgen van de varkens. Maar op een gegeven moment was dit niet meer te combineren en ben ik fulltime op de planning terecht gekomen’. Thomas is dan ook een manusje van alles en vervult zijn taken met veel plezier.

‘Ik verzorg de transportplanning en ben grondbank beheerder, dus zorg voor de inkoop en verkoop van grond. Ook maak ik de planning voor de collega’s in onze werkplaats en zorg ik ervoor dat de collega’s op de werf weten wat ze moeten doen’.

Dat zijn veel verschillende werkzaamheden, maar dat is ook wat Thomas leuk vindt aan zijn werk.
‘De afwisseling vind ik erg leuk. Eigenlijk ben ik met het bedrijf meegegroeid en zijn er meerdere functies op mijn pad gekomen. Het is fijn om zelf de regie te hebben. Ik krijg veel vrijheid om zelf beslissingen te nemen’. Er zijn volgens Thomas ook minpunten aan zijn baan, namelijk ‘de administratie, maar dat hoort erbij’ aldus Thomas.

In loop van de jaren is Visser als bedrijf gegroeid, evenals de taken van Thomas. Dit zijn teveel taken geworden voor Thomas alleen. Er wordt dus gezocht naar een nieuwe transportplanner om Thomas wat taken en werk uit handen te nemen.

Degene die op zijn stoel komt te zitten moet volgens Thomas aan verschillende dingen voldoen. ‘Het is belangrijk dat je goed kunt anticiperen op gebeurtenissen. Het is afwisselend werk waarin je veel en snel schakelt. Je houdt overzicht en gaat stapsgewijs te werk. Je komt als planner terecht in een super mooi familiebedrijf’.

 

Thomas vervolgt met ‘Er is een fijne werksfeer en je hebt leuke collega’s om gezellig mee te werken. Je werkt met veel collega’s samen; op kantoor, maar ook met de chauffeurs en de mensen die buiten aan het werk zijn. Het is dynamisch werk. Er worden samen mooie resultaten geboekt. Het geeft voldoening als de dag goed is verlopen’.

Thomas zit helemaal op zijn plek bij Visser Hoogeloon.