Hans en Teun Keeris

Vader Hans en zoon Teun zijn beide werkzaam binnen Visser Hoogeloon. Hans werkt 5 dagen in de week als combi-vrachtwagenchauffeur. Teun is een duizendpoot en volgt op dit moment nog een studie, waarna hij straks 5 of 6 dagen per week voornamelijk te vinden zal zijn op de rupskraan.

Teun is de eerste van de twee uit dit gezin die gestart is met werken bij Visser Hoogeloon. Hij is op zaterdag begonnen met het wassen van het machinepark. ‘Ik ben begonnen met het wassen van machines, waarnaar ik op de veegwagen ben gaan werken. Op dat moment was ik heel trots dat ik daarmee mocht gaan rijden. Daarna ben ik op een aantal andere kleinere machines gaan werken en nu zit ik voornamelijk op de rupskraan.’ aldus Teun. ‘Maar eigenlijk doe je van alles’ vult vader Hans aan. ‘Je bent van alle markten thuis. Jij kan op alle machines werken, maar net welke machine er beschikbaar is’. Dat beaamt Teun.

Vader Hans rijdt nu op de vrachtwagen, maar vervolgt vanaf volgend jaar zijn carrière op de nieuw aangeschafte stenenoplegger. Dat is eigenlijk waarom Hans bij Visser Hoogeloon is komen werken. ‘Ben Visser wist dat ik vrachtwagenchauffeur was. Dus hij belde mij op met het idee om voor hen te komen rijden op met de stenenoplegger op zaterdagen. In eerste instantie vond ik dat geen goed idee, omdat ik Teun niet in de weg wilde zitten en ik dacht ‘nee daar werk jij al en dat is jouw ding’. Maar nadat we het er thuis goed over gehad hebben en Teun ook aan gaf dat hij het wel leuk vond als ik kwam werken, ben ik bij Visser aan de slag gegaan.’ ‘Ik heb ook van te voren al een paar keer gevraagd of dat je niet bij Visser kwam werken….’ vult Teun aan. ‘We proberen op het werk wel echt collega’s te zijn’ vervolgt Hans. ‘Hij noemt me op het werk ook geen ‘pa’, maar gewoon Hans’.

Als je als vader en zoon binnen een bedrijf werkt, dan wordt ook het één en ander besproken aan de keukentafel. Zo is ook het geval bij Hans en Teun, maar daar hebben ze samen goed hun weg in gevonden. ‘Wij werken niet echt samen’, zegt Hans. ‘Ik rijd voornamelijk op de vrachtwagen en Teun is vaak op sloopprojecten aan het werk. Thuis komt het werk vaak ter sprake. Er worden dan positieve dingen van het werk besproken, maar ook onze frustraties. Maar dat zal overal wel zijn. Omdat je samen bij hetzelfde bedrijf werkt, begrijp je wel goed waar de ander het over heeft. Maar ik probeer als vader zijnde wel zoveel mogelijk Teun zijn eigen ding te laten doen.’

Teun is op dit moment met de rupskraan aan het werk in Hapert. Daar is hij bezig met het slopen van voormalige varkensstallen. Teun is erg trots op dit project en dat is ook terug te zien bij Hans. Als erover gesproken wordt, antwoordt vader meteen ‘ik vind het zo knap van hem dat hij gewoon begonnen is met machines poetsen en dat hij van Visser de kans krijgt om door te groeien binnen het bedrijf. Het is knap wat hij doet en hoe flexibel hij is. Ik heb al vaker tegen hem gezegd dat hij ook wel eens verder kan gaan kijken nu hij nog op school zit, bijvoorbeeld in de wegenbouw. Maar hij zit hier op zijn plek en krijgt hier bij Visser veel kansen om te groeien. Ik werk hier zelf nu 3 jaar. En voor mij is het heel leuk om van dichtbij te kunnen zien hoe hij zijn eigen ontwikkelt. Hij stapt ergens in, begint eraan en gaat ervoor!’

Op de vraag of ze Visser aan zouden bevelen aan anderen, wordt volmondig “ja” gezegd door beide mannen. ‘Ik zou Visser Hoogeloon aanbevelen als werkgever aan anderen, zeker weten! Met de juiste motivatie krijg je veel groeikansen binnen het bedrijf…’ begint Teun. ‘…en je wordt ook echt gewaardeerd als werknemer’ vervolgt Hans. ‘Ik heb in mijn carrière al op andere plekken gewerkt en daar had ik dat gevoel veel minder. Dat vind ik persoonlijk heel fijn aan het werken bij Visser. En er hoeft maar iets te doen te zijn en er wordt een frietkar o.i.d. geregeld. Het is erg gezellig werken.’

november 2021

Onze mensen maken Visser!