Historie

Visser Hoogeloon

Zo’n 20 jaar geleden zijn Ben en Lian Visser in Hoogeloon gestart met het bedrijf Visser Minigravers. Het bedrijf verhuurde vooral minigravers aan aannemers en nam steeds meer klussen aan, waaronder het plaatsen van lantaarnpalen en kleinschalige grond- en sloopwerken.

Al snel bleek dat een juiste keuze, want het bleek een aangeboren specialiteit. En dat bleef niet onopgemerkt. Het aantal opdrachten nam snel toe. Ook de drie zonen vonden hun plekje binnen het bedrijf.

In 2013 is het bedrijf Wintermans in Eersel overgenomen van de gebroeders Wintermans. Dit bleek een goede aanvulling op de werkzaamheden die we al uitvoerden. Door de opgedane kennis van zand, grond en bestratingsmaterialen kunnen we klanten goed adviseren en snel schakelen door de flexibiliteit van de medewerkers en machines. De bestratingsbranche heeft een grote ontwikkeling doorgemaakt van betonstraatstenen naar gebakken klinkers en van natuursteen naar keramische tegels. Deze kennis en kunde vertaalde zich naar een vooraanstaand bedrijf.

Door de sterke groei werd er geïnvesteerd in auto’s en machines. Hierdoor is Visser Hoogeloon verder doorgegroeid tot een volwassen veelzijdig bedrijf. Omdat we inmiddels als zeer betrouwbare partner werden gezien en er door de oplevende economie veel werk in het vooruitzicht was, hebben we in 2017 een nieuwe locatie aangekocht op Stokkelen in Eersel. Deze locatie is de thuisbasis voor onze medewerkers en het materieel. Ook kunnen er op deze locatie diverse producten verwerkt en opgeslagen worden en is onze grondbank hier gevestigd.

In datzelfde jaar is ook Visser Milieu opgericht waarbij met grote mate van zorgvuldigheid gezorgd wordt voor steeds een stukje schoner Nederland, door deze te ontdoen van bodemvervuiling en asbest.

In dit filmpje is te zien hoe we ons materieel in 2017 verhuizen van Hoogeloon naar Stokkelen 31 in Eersel. Inmiddels is ons machinepark flink gegroeid.

In 2020 zijn we gestart met de grondbank. We hebben hier tevens de certificering op behaald, conform BRL 9335. In hetzelfde jaar zijn we tevens gestart met het uitvoeren van bodemsaneringen. Dit conform BRL 7000.

In 2022 is de bedrijfsoverdracht in gang gezet, Ben en Lian dragen gefaseerd het bedrijf over aan Jan en Joris. Beide broers hebben vanaf kinds af aan meegewerkt in het bedrijf en kennen alle facetten van het bedrijf door en door. Ze weten waar onze opdrachtgevers behoeften aan hebben en met het gehele team spelen we hier elke dag op in, om zodoende onze opdracht maximaal te ondersteunen en hierdoor een bijdrage te leveren aan het succes van onze klanten en opdrachtgevers.