Tijdscapsule opgraven bij de Kei in Reusel

Op de plek waar nu nog Cultureel Centrum De Kei staat komt een multifunctionele accommodatie. Bij de entree van De Kei zitten twee gedenkstenen. Een is geplaatst tijdens de originele bouw in 1961. De andere tijdens de grote verbouwing in 1987. Achter deze laatste steen zat een tijdcapsule verstopt. Nu, 36 jaar later, is hij gevonden.

De capsule is door de aannemer Visser Hoogeloon opgegraven en woensdag 24 mei 2023 geopend door Martin Borgmans van de Heemkundewerkgroep, leerlingen van basisschool De Leilinde Evi Vosters en Tijn Lavrijsen en wethouder Peter van de Noort.

In de capsule zaten een mooi gekalligrafeerde oorkonde en wat muntgeld uit 1987.

De tijdcapsule en inhoud worden bewaard door de Heemkundewerkgroep en worden opgenomen in de tentoonstelling over De Kei die de Heemkundewerkgroep aan het samenstellen is.

Dit bericht is een kopie. Het originele bericht is te vinden op https://www.reuseldemierden.nl/tijdcapsule-de-kei-opgegraven

Jan Visser van Visser Hoogeloon zaagt de dichtgelaste capsule open.

Martin Borgmans, Evi Vosters, Tijn Lavrijsen en Peter van de Noort met de inhoud van de capsule.

Tijn Lavrijsen, leerling van groep 8 van basisschool De Leilinde haalt de inhoud uit de capsule.

De missie van Visser Hoogeloon is het ontzorgen van de klant en het opbouwen van een langdurige relatie waarbij u kunt vertrouwen op kwaliteit, flexibiliteit en daadkracht bij gemaakte afspraken.

Visser Hoogeloon is een betrokken bedrijf waar met passie gewerkt wordt. Er wordt ontwikkeld en vernieuwd. Het is een betrouwbaar partner, waarbij kwaliteit voorop staat!