Jaarlijks op 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Een mooi moment om de vrouwen in de spotlights te zetten die het team bij Visser versterken.

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is het percentage vrouwen in de bouw met 9% al jaren ongeveer hetzelfde. De 9% zullen wij niet halen, maar we zijn trots op/met onze 5 vrouwen in ons midden!

Alle vijf de dames zijn werkzaam op kantoor. Wilma is het aanspreekpunt en regelt alles rondom Visser Milieu. Hilde is verantwoordelijk voor de planning rondom het personeel en is het aanspreekpunt van Visser Hoogeloon. Kim, Lian en Sandra werken wat meer achter de schermen, alle drie ook bij Visser Hoogeloon. ‘Werken in de bouw zorgt voor veel variatie in het werk! Dat vind ik ook zo leuk aan mijn werk,’ benoemd Lian, één van de vrouwen, ‘het is heel afwisselend’.

Werken in de wereld van het grond- en sloopwerken, asbest- en bodemsaneren en transport als vrouw betekent dat je vaak in contact bent en moet samenwerken met mannen. Dat geldt ook voor onze vijf dames, zeker voor Hilde en Wilma als aanspreekpunten van Visser Hoogeloon en Visser Milieu.

Dit brengt ook voordelen met zich mee, zoals Hilde heeft mogen ervaren met Valentijnsdag.
14 februari hebben de collega’s van Visser Hoogeloon en Milieu allemaal een bosje rozen gekregen als blijk van waardering en om het thuisfront mee te verrassen. Een aantal bosjes zijn niet verder gekomen dan het Visser Hoogeloon terrein, want deze kwamen terecht bij de balie van Hilde. Een leuke actie van haar mannelijke collega’s en natuurlijk een blijk van waardering van de mannen naar Hilde toe!

‘Het verschil tussen werken met mannen of werken met vrouwen is wel merkbaar in het werk’, volgens Lian en Kim. ‘Mannen zijn vaak van het motto “doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg” en zijn vaak recht voor hun raap. Vrouwen praten onderling meer over ditjes en datjes en er worden sneller persoonlijke zaken besproken’. ‘Dat is bij mannen minder’, vult Kim aan.

Op de vraag hoe ze het vinden om meestal tussen de mannen te werken zijn de dames eensgezind.  ‘Prima! Je weet met mannen vaak precies waar je aan toe bent en dat is wel makkelijk’ zegt Hilde. De andere dames kunnen dit beamen. ‘En dat er ook meerdere vrouwen werkzaam zijn bij Visser, is alleen maar gezellig!’

maart 2022

Onze mensen maken Visser!