Dakbeschot

Sinds de jaren 60 is er veel gebruik gemaakt van asbest in bouwmateriaal. Een van de meest populaire toepassingen van asbest is het gebruik in daken. Hierbij gaat het vaak over de golfplaten op stallen en schuren, maar er zijn ook woningen waarbij asbest in het dakbeschot verwerkt is. Hierbij gaat het meestal om dunne houten platen. Dit gaat om golfplaten en dakbeschot dat gebouwd is voor 1993. Daarna is er geen asbest meer gebruikt in dakbedekking, omdat het gebruik van asbest in daken werd verboden.

U hoeft zich geen zorgen te maken als er asbest in het dakbeschot verwerkt is. De asbest zit goed opgesloten in het materiaal en zorgt voor een betere isolatie en brandbestendigheid. De kans dat zulke platen aangetast worden is zeer klein, dus asbest in deze vorm is niet gevaarlijk voor mensen. Je kunt asbest in dakbeschot dus gewoon laten zitten.

Wilt u toch liever de asbest laten verwijderen, of is het dakbeschot wel beschadigd? Visser Milieu bevat de kennis en expertise om op een vakkundige en veilige manier uw dak asbestvrij te maken. Wij verzorgen een juist voorbereiding voor elke klus. Een onderdeel daarvan is het asbesthoudend gebied opgeruimd te houden en afzetten met lint zodat we op de meest efficiënte manier de asbest veilig en snel kunnen verwijderen.

Voor meer informatie, neem contact met ons op.

asbestverwijdering dakbeschot